Diensten, producten & disciplines

Van schets tot ontwerp en zelfs verder, SAETECH biedt u de volgende diensten:

Engineering / (zware) Werktuigbouwkunde

SAETECH heeft een ruime ervaring in de (zware) werktuigbouw en transporttechniek. Of het nu gaat om hoofd- en detailberekeningen of het tekenen van een constructie of machine, geen uitdaging te groot of te klein voor ons.

Projectadvies / Projectbegeleiding

Een project bestaat vaak uit veel meer dan alleen het product of het eindresultaat op zich, vaak zijn hierbij meerdere partijen betrokken zijn. Dit betekent ‘samenwerking’. SAETECH heeft een jarenlange ervaring in het leiden van technisch complexe projecten in zowel de onshore als offshore omgeving.

Ponton stabiliteit & hijsplan controles

Wij hebben veel ervaring in de zwaar-transport sector, de offshore sector, en wij zijn ook onderdeel geweest van de Onderzoeksraad in het Hijsongeval in Alphen a/d Rijn (zie onze analyse van technische haalbaarheid).
SAETECH functioneert regelmatig als derde partij om de stabiliteit van hei-, hijs- of andere voertuigen op pontons te controleren. Wij doen dit door gebruik te maken van onze praktijk ervaring en onze ontwikkelde berekeningen. Wij werken nauw samen met de klant & het ingenieursbureau dat de berekeningen heeft gemaakt, om zo snel mogelijk te kunnen reageren.
Tevens kunnen wij uiteraard ook assisteren in het maken van hijsplannen, ponton stabiliteit controles en overige berekeningen.

Transporttechnieken (installatie)

SAETECH heeft een ruime ervaring in het oplossen van complexe transport projecten van machines, bruggen en offshore platformen.
Transport en installatie van uw machine of installatie is vaak een enorme kostenpost, daarom is een innovatieve aanpak, een goed ontwerp en een gestructureerde projectbegeleiding van uiterst belang.
Voor engineering en begeleiding van alle soorten transport en installatie projecten bent u bij SAETECH aan het juiste adres.

Speciaalmachines

Heeft u een specifieke wens en volstaan standaard machines niet? Dan kan SAETECH voor u de oplossing betekenen.

Prototyping en productie begeleiding

Wij gaan verder dan enkel een tekening of een berekening. SAETECH kan voor u (inhouse) ook de bouw van een prototype verrichten. Dit biedt de mogelijkheid tot het uitgebreid testen van uw laatste innovatie.
Aansluitend biedt SAETECH de mogelijkheid uw product onder te brengen bij de juiste fabrikant(en) tegen de juiste prijs/kwaliteit verhouding.

FEM Analyse / Structural analysis

Wij zijn ervaren in het maken van gedetailleerde en complexe FEM modellen. Met onze ervaring zijn wij gedreven in het koppelen van de praktijk aan de theorie. We maken zowel gebruik van eigen geschreven spreadsheets, alsmede specialistische FE software. Wij maken gebruik van RFEM rekensoftware, welke door de specialisten van MSC Engineering wordt onderhouden.

Detachering

Naast het uitvoeren van projecten is het ook mogelijk om SAETECH op basis van detachering in te schakelen om bijvoorbeeld uw projectteam te versterken.

Translate »